Цените за устни преводи може да видите ТУК.

Безплатна консултация на тел.: 0894 427 109   или в нашия онлайн чат ТУК.


Качествени устни преводи при спазена конфиденциалност! 

В допълнение към писмените преводи, ние от Агенция Арте.Док можем да ви предложим и качествени устни преводи по време на конференции, преговори и всякакви други бизнес или лични мероприятия, които изискват превод на място.

Кога е нужен специализиран превод? Какво е устен превод?


Устен превод е точно и ясно предаване на информацията, значението и смисъла на реч, от един на друг език.

Устен превод се използва за всякакви ситуации и събития, при които две (или повече) страни се нуждаят от коректно устно предаване на информацията.

Ние от Агенция за превод и легализация Арте.Док предоставяме преводачески услуги повече от 23 години. Работим с над 200 квалифицирани устни преводачи за повече от 36 езика, както и с преводачи с майчин език.

Usten prevod agenciq za prevodi arte.doc

Прочетете повече за това на кои езици превеждаме тук. Свържете се с нас за безплатна консултация на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на тел.: 0894 427 109.

Защо да се доверите на преводи Арте.Док  Какви видове устен превод има?



  • Устен превод онлайн
През последните години все по-често се случва срещи, обучения, конференции и други събития да се провеждат онлайн. Когато такова събитие е с международно присъствие, ние от Арте.Док можем да ви осигурим качествен устен превод онлайн.

Устният превод онлайн може да бъде симултанен или консекутивен. Това зависи от вашите нужди, както и от технологиите, които ще се използват при организиране на събитието. Някои системи позволяват слушане на различни канали в един разговор, други – не.

Повече за тази онлайн услуга, можете да прочетете в статията ни за устни преводи през Zoom.


  • Консекутивен устен превод
Консекутивният превод е превод с изчакване. Обикновено е необходим по време на бизнес преговори, публични лекции или обучения с малък брой участници.

Цената се определя на час (за един или двама преводачи) в зависимост от естеството на мероприятието, специфичната терминология и езиковата комбинация, като се таксува времето, в което преводачът е с вас.


Прочетете всичко, което трябва да знаете за консекутивния устен превод тук.
*Предлагаме и устен превод по телефон, като наш преводач може да се обади в институция, болница или на ваш потенциален бизнес партньор.

  • Симултанен устен превод
Симултанният превод е превод, извършван в момента на говоренето. Обикновено е необходим при конференции, публични лекции или презентации с голям брой участници.

Поради естеството си, този превод се извършва задължително от екип от поне двама преводачи. Цената се определя на час за екип, в зависимост от продължителността и естеството на мероприятието.

За този тип превод е нужна техника, като преводаческа кабина, слушалки, микрофони и други.
 Екипът ни може да подсигури всички необходими технически съоръжения за извършване на вашия симултанен превод.

Прочетете всичко, което трябва да знаете за симултанния устен превод тук.

  • Придружаване
Придружаването не е различен вид превод по своето естество, а по-скоро консекутивен превод с асистиране при осъществяване на контакти, при пазаруване, пътуване, настаняване на чужденци или други ситуации, налагащи познаване на обстановката и езика. 

Цената се определя на час за един преводач. В цената е включено времето, в което преводачът е с вас, независимо дали превежда активно през цялото време или не. 

Прочетете всичко, което трябва да знаете за устен превод с придружаване тук.
Устен превод при сделка пред нотариус - агенция Арте.Док
  • Превод пред нотариус
Предоставяме и услугата устен превод пред нотариус за изповядване на сделки и заверяване на документи. Можем да ви осигурим оторизиран устен преводач на повече от 36 езика. 

Цената се определя на час, като е включено времето, в което преводачът е с вас, независимо дали превежда активно или не. За ваше улеснение можем и да запазим час при нотариус за Вашата сделка/заверка.

Прочетете всичко, което трябва да знаете за устен превод пред нотариус тук.

Свържете с нас за безплатна консултация на тел.: 0894 427 109, на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


Process  Какво отличава нашите устни преводи:?


За всяко едно събитие ние подбираме най-подходящия устен преводач, който да отговаря на вашите нужди, желания и изисквания.

Всички наши преводачи преминават през поетапен процес на одобрение – по документи и пробни езикови тестови ситуации. Ето защо ние гарантираме, че устните преводи на нашите преводачи са професионални и качествени.

Имаме приета политика за гарантиране на поверителността на предоставената ни от вас информация, преди и след провеждане на мероприятието. Нашите мениджъри и преводачи подписват декларация за конфиденциалност при всеки проект.


Колко струва специализирания превод  Цени за устен превод


Цените за устен превод се формират на база един астрономически час (минимумът е 60 минути). Ако преводачът продължава да превежда повече от 10 минути след изтичането на запазения час, тогава се таксува нов започнат час.

Цената зависи от езиковата комбинация. Например: Първа група езици включва английски, немски, френски, италиански и руски. Цената за 1 час превод от английски език е различна от тази за 1 час превод от китайски език. 


Конкретните цени за различните видове езици можете да намерите в ценоразписа ни тук.
*При нужда от спешен устен превод, цената е по договаряне.


Online order  Как можете да поръчате устен превод за вашето събитие?


Разполагаме с два офиса в гр. София, които можете да посетите. А  можете и да се свържете с наш представител на тел.: 0894 427 109 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Експертът ни за устни преводи ще ви предостави безплатна консултация, задавайки ви  няколко въпроса, за да разбере максимално добре вашите нужди. Ще получите най-добрите варианти за вашето събитие и вашия бюджет.


Whenwhatwhy  Какви други преводачески услуги предлагаме?


Освен устен превод, ние можем да ви предоставим и:
  • Писмен превод 
  • Специализиран превод
  • Локализация 
  • Редакция и proofreading
  • Предпечатна подготовка
  • Превод на уеб сайт
  • Превод на субтитри, фонограми и др.

Ако имате нужда от качествени устни преводи за вашите лични или бизнес събития, свържете се с нас за безплатна консултация на тел.: 0894 427 109 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Заедно изграждаме ефективна комуникация на всяко ваше събитие!



FAQ

Често задавани въпроси

  • Как може да се свържете с нас?
    Може да се свържете с нашия експерт устни преводи на тел.: 0894 427 109 или с офис Витошка на тел.: 0893 457 698; както и по имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

  • Как да получите ценова оферта?
    Може да изпратите запитване през сайта ни или да изпратите информация за вашето събитие на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ще получите конкретна оферта.

  • Къде се намираме?
    Имаме два офиса в гр. София - офис Витошка и офис Жендов. Адресите на офисите и работното им време можете да намерите в страницата ни с Контакти.

  • Какви услуги предлагаме?
    Предлагаме набор от преводачески услуги:
    • устен превод
    • писмен превод
    • специализиран превод
    • редакция
    • proofreading
    • аудио запис
    • превод на субтитри и др.
    Всички наши услуги може да намерите в раздела ни Услуги и цени.

  • На какви езици извършваме преводи?
    Превеждаме от и на 36 езика. Можем да осигурим качествен устен преводач за вашето събитие на всички европейски езици, както и на много от източните и екзотични езици. За конкретна информация се свържете с нас на тел.: 0894 427 109. Прочетете повече в статията ни „На кои езици превеждаме“.

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация