Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
logo1-rotarylogo2-dogslogo3-wheelslogo4-green 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo5-icantoo IIA-logo-new21

Повече
Тази година, ние от агенция за преводи Арте.док активно подкрепяме Българската история.

През месец март направихме дарение в размер от 200лв. за реализацията на проект на сдружението „Клуб за военно-исторически възстановки Братя по оръжие“ от град Варна. Сдружението обединява ентусиасти – исторически реконструктори и колекционери на автентична техника от периода на Царство България.

На 21.03.2020 от 12:00 часа, по повод 75-годишнината от края на ВСВ и боевете при река „Драва“ наречени „Дравска епопея“, с участието на Българската армия, ще бъдат пресъздадени моменти от тежките, епични отбранителни боеве на БА при отразяване на немската атака.

Благодарствена грамота 1
Публикувана на 22 Март 2020 Посещения: 100
Тази година, ние от агенция за превод и легализация Арте.док се включваме в благотворителната кампания "Мартеници с кауза", организирана от Фолклорен танцов клуб "Еньовче".
Мартениците, свързани с българския фолклор, могат да бъдат закупени във всеки един от нашите офиси.

Всички средства, събрани от продажбата на мартениците, ще отидат за закупуване на терапевтичен стол и вертикализатор, струващи 3 203 лв., за дома за Медико-социални грижи за деца в гр. Варна.

Мартениците са изработени от дървен материал и вълнена нишка, в няколко размера.

Ще се радвам да има повече хора, които да се включат в кампанията чрез закупуване на мартеничка, или просто чрез споделяне на инициативата с близки и приятели. Може да харесате, подкрепите или споделите кампанията на фейсбук страницата на Фолклорен танцов клуб "Еньовче" тук.

"Не е важно да правиш нещо грандиозно, за да успееш да помогнеш или да направиш някого щастлив." Енчо Боев

martenichki
Публикувана на 19 Февруари 2020 Посещения: 373
Следвайки нашата политика на социална отговорност, през 2019 година, ние от Арте.Док продължихме активно да подкрепяме благотворителни инициативи и да помагаме на различни каузи. Ето и някои от тях:

В началото на годината подарихме едногодишен абонамент за storytel на нашите приятели Вера и Симона, които са инвалиди. Програмата storytel представлява онлайн библиотека за аудио-книги, с която достъпа до множество творби се случва лесно през телефона.

За бабин ден, Арте.Док направи дарение, с което да се закупи монитор за родилки във Втора Специализирана АГ болница "Шейново".

Март месец белязахме, чрез участие в инициативата на фондация "Живот със Синдром на Даун", закупувайки шарени чорапи "Аз приемам" за целия ни екип. На 21-ви март, международния ден на хората със Синдром на Даун, хора по цял свят обуват шарени чорапи, за да покажат, че светът е шарен и че хората с Даун също заслужават щастлив и достовн живот.

Следващата благотворителна кауза, в която се включихме, беше Angel Baby "Чувалче с кауза". Целта на инициативата е да се подменят всички стари спални чувалчета в родилните отделения с нови, безопасни такива.

Юни месец съчетахме полезното с приятното, организирайки боулинг турнир в подкрепа на инициативата "Черно море, свободно от пластмаса".

А през юли месец дадохме начало на новата ни постоянна благотворителна инициатива - кампанията "Дари превод за болно дете - помогни на една мечта за по-добър живот да се сбъдне". Можете да направите своето дарение в ншите специални бурканчета в офисите ни в град София, а събраните средства се използват за преводи на медицински документи на деца, които се нуждаят от лечение в чужбина.

През цлата 2019 година, екипът на Арте.Док продължи да подкрепя кампанията "Жълти стотинки", както и кампанията за ранна превенция на диабета в училище, участвайки като доброволци и дарители.

Благодарим на целия колектив и на всички, които се включиха активно в тези каузи и така помогнаха да направим тази година, а и следвашите, по-добри!

IMG 9908


Публикувана на 08 Януари 2020 Посещения: 281
"Жълти стотинки" е благотворителна акция от деца за деца, създадена през 2008г. Всяка година организацията избира град - столица на акцията, и в продължение на 365 дни събира монети от 1,2 и 5 стотинки, които отиват за обзавеждане на детски болнични стаи, закупуване на играчки и апаратура за лечебни заведения, построяване на детски площадки.
Арте.док подкрепя инициативата и два дни в годината, на 01.06 - Денят на детето и 06.12 - Денят на Св. Николай Чудотворец, предава събраните средства.

Публикувана на 30 Декември 2019 Посещения: 219

Диабет тип 2 няма ясно изразена симптоматика, открива се късно при децата и води до трайни увреждания. Включи се в благотворителната инициатива на Арте.док и Ротари Клуб София – Сердика и помогни за превенцията му! В обхвата на кампанията ще бъдат изследвани напълно безплатно 10 324 ученика, от 12 училища в град София.

Публикувана на 01 Декември 2019 Посещения: 287
На 21 март Агенция за преводи и легализация Арте.док проведе благотворителен Великденски базар. Мотото на мероприятието беше „Заедно можем да бъдем по-добри“, а събраните средства предоставихме на нашите приятели Симона, Вера и Павлина. Вера и Симона са трудноподвижни пенсионерки по болест, като цялостната грижа за тях е поела майка им Павлина.
Публикувана на 26 Март 2015 Посещения: 3510
2014 година не беше лека за много българи, но има хора, за които всеки ден е изпълнен с трудности. Затова ние от Арте.док избрахме да извършим поредното добро дело преди края на годината с участието си в благотворителната кампания „Подари Коледа на пенсионер“.

Дни преди най-светлия празник екипът на Арте.док внесе коледно настроение в дома на нашите нови приятели Вера, Симона и Павлина. Вера и Симона са трудноподвижни пенсионерки по болест, като цялостната грижа за тях е поела тяхната майка — Павлина. Със събраната сума в размер на 440 лв. закупихме необходимите им хранителни продукти, както и електрическа хлебопекарна.


Благодарим на
целия колектив и на всички, които се включиха активно в нашата кампания „Подари Коледа на пенсионер“, дарявайки не просто парична сума, а и надежда и усмивки.


                                                                                      koledni podaraci1 min    koledni podaraci2 min
Публикувана на 12 Януари 2015 Посещения: 3061

Още от самото начало ние активно участваме в събирането на пластмасови капачки в рамките на инициативата, чиято цел е предаването на капачките за рециклиране и закупуването на електроуреди за домове за деца, лишени от родителски грижи.
В допълнение към това Агенция за преводи и легализация arte.doc дари сумата от 500 лв. в подкрепа на инициативата, които да бъдат използвани за благородната кауза.
Напомняме ви, че събраните от вас капачки можете да предадете във всеки наш офис.
Да бъдем добродетелни!
Публикувана на 05 Септември 2014 Посещения: 3017

Пряко ангажирана със зелената идея в България, Агенция за преводи и легализация arte.doc неизменно прилага екологосъбразни практики в своята работа. Тя организира и участва в редица инициативи, посветени на опазването на околната среда и намаляването на човешкия отпечатък върху нея.
Публикувана на 10 Юли 2014 Посещения: 3419
Агенция за преводи и легализация arte.doc дари сумата от 550 лв. на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в град Кюстендил, който се ръководи от фондация „Институт за социална политика и социална работа“ (ИСПСР).

Средствата ще бъдат използвани за успешното реализиране на проект за внедряване на ефективен модел (VIPP-SD) за работа с родители на деца с увреждания. Проектът има за цел да съдейства за приемане на травмата от страна на членовете на семейството, за изграждане на позитивни отношения с децата с увреждания в ранна възраст и усвояване на специфични умения за възпитание и интеграция.

Резултати от работата с децата и техните родители ще бъдат от полза не само за съответните семейства, но и за обществото като цяло, тъй като бързата и безпроблемна социална интеграция на децата с увреждания ще бъде свидетелство за промяна на битуващите стереотипи в това отношение и крачка напред в развитието на обществото.
Публикувана на 04 Юни 2014 Посещения: 3285