Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
logo1-rotarylogo2-dogslogo3-wheelslogo4-green 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo5-icantoo IIA-logo-new21

Повече
Работно време 24ти май Арте.Док
Публикувана на 21 Май 2020 Посещения: 37
Уважаеми клиенти,

Даваме ви полезност, като ви информираме, че беше въведена нова промяна от Министерски съвет в Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи (Обн. ДВ. бр.39 от 28 Април 2020 г.).


Заверката с Апостил (Apostille) вече ще се прави в срок до осем работни часа.
Ако обективни обстоятелства налагат по-дълъг срок за издаване, то той ще бъде до два работни дни. Това предвиждат промените, за които от правителствената пресслужба съобщиха, че са приети от Министерския съвет чрез постановление №76 от 23 Април 2020 г. 

Ние работим, за да освободите време за Вашата основна дейност, като гарантираме сигурност на предоставената информация, спазване на договорения срок и правилен избор на езиков преводач в съответната област. В извънредната ситуация, в която сме поставени всички, смятаме че можем да Ви бъдем полезни с безплатни консултации за Вашите казуси на тел. 0896 731 605 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Повече информация за предоставяните от нас услуги, полезна информация, предложения и отстъпки, можете да получите в сайта ни www.artedoc.com.
Публикувана на 14 Май 2020 Посещения: 123
През май месец много от учениците, завършващи средно образование, получават официално българска диплома за средно образование, нужна за продължаването им към последващо висше учебно заведение.

При желание за кандидатстване в университети в чужбина учениците се сблъскват с въпроси и проблеми, свързани с превеждането и легализирането на издадената им българска диплома за средно образование (ДСО). Какъв е пътят за легализация? Дали ще им стигне времето за легализация? В кое ведомство трябва да се носи? С кой куриер да се изпрати? Какви държавни такси трябва да се заплатят?

За да не се изпуснат крайните срокове за кандидатстване в университетите в чужбина, е важно преводът и легализацията на дипломата за средно образование да се извършат възможно най-скоро след получаването на дипломата от съответното училище.

Етапи свързани с подготовка на дипломата за средно образование (ДСО) за превод и легализация:
Публикувана на 08 Май 2020 Посещения: 216
За документи, подлежащи на легализация, отваряме фирмената ни приемна на ул. Александър Жендов 6, до Консулски Отдел на МВнР.

Къде да ни намерите?

Поради множеството запитвания през настоящото извънредно положение във връзка с легализацията на документи, за вас отваря врати на 04.05.2020 г. фирмената ни приемна офис Жендов.

От тази дата ще се извършва прием на документи както в приемна - офис Жендов, така и в приемна – офис Витошка.
     •   Офис Жендов се намира на ул. Александър Жендов 6, до Консулски отдел на МнВР, с работно време от 9:00ч. до 18:00 ч.
     •   Офис Витошка се намира на бул. Витошка 23, с работно време от 10:00 до 19:00 ч.
     •   За всеки ваш казус, свързан с легализация, нашите експерти ще Ви дадат безплатна консултация на тел. 0893 457 698.

Кои са институциите, които поставят Апостил (APOSTILLE)?
Публикувана на 01 Май 2020 Посещения: 134
Картичка Ден на труда
Публикувана на 01 Май 2020 Посещения: 59
Май 2020 празнично работно време
Публикувана на 30 Април 2020 Посещения: 71
Ако имате нужда от признаване на български акт/удостоверение за раждане от държавните институции на друга държава, ето какво следва да се направи:

Как се легализира удостоверение за раждане в две стъпки?

Стъпка 1: Първата стъпка е изваждане на дубликат на удостоверението за раждане от общината, в която даденото раждане е регистрирано. Като се изисква поставянето на правоъгълен печат за легализация от самата община.

Стъпка 2: Зависи от това, за ползване в коя държава ви е нужен документът:
Публикувана на 29 Април 2020 Посещения: 140
34
Публикувана на 24 Април 2020 Посещения: 75
Ако имате нужда от признаване на акт/удостоверение за раждане, издадено в чужбина, от държавните институции на Република България, ето какво следва да се направи.

Къде се представя?

След раждането на детето и издаването на чуждестранен акт/удостоверение за раждането му, българските граждани трябва да предоставят легализирания и преведен документ в съответната българска общинска администрация.

Важно е да се знаят следните специфики за процеса на легализация:

Процесът на легализация на акт/удостоверение за раждане зависи от това коя е издаващата го държава:
Публикувана на 15 Април 2020 Посещения: 225
Трудовият договор е най-често използваният договор за индивидуално трудово правоотношение между работодател и наето лице. Служебна бележка / удостоверение за трудови доходи е доказателство за получени такива, след сключен договор и се издава от работодателя.
При нужда от превод на вашия трудов договор за работа или служебна бележка / удостоверение за трудови доходи, поради създалата се в момента извънредна ситуация, прочетете необходимата информация в тази статия.
Публикувана на 08 Април 2020 Посещения: 316