Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
logo1-rotarylogo2-dogslogo3-wheelslogo4-green 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo5-icantoo IIA-logo-new21

Повече
Dec_env
Публикувана на 01 Ноември 2016 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 2157
Агенция за преводи и легализация Arte.doc получи покана за участие в организирания от сп. „Мениджър" и Globul екофорум „Зеленият потенциал на България. Технологии и иновации", който ще се проведе на 27.6. 2013 г. в офис сграда А2 на „София Еърпорт център".

Участниците във форума, който е най-големият до този момент, ще бъдат превозени от центъра на града до мястото на събитието с екологични таксита, образуващи зелена автовълна. Програмата му включва три технически панела и един експертен, по време на които представители на компании и водещи експерти ще дискутират екологични практики за устойчиво развитие, зелени политики и иновации в нисковъглеродната икономика.
Публикувана на 01 Юли 2013 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 3975
Нашата агенция беше включена в провежданото от Икономическия университет - Варна проучване на тема „Устойчиви маркетингови активности на компаниите от „Зеления кръг", чиято цел е мониторинг и анализ на дейностите на български фирми, използващи в работата си „зелени" практики. Бяхме избрани да дадем своя принос за целите на проучването, тъй като сме част от инициативата „Зеленият кръг" на списание „Мениджър" още от самото ѝ начало и вече сме внедрили и прилагаме в ежедневната си дейност редица екологоосъобразни практики.

Нашата екополитика представлява съществена част от фирмената ни дейност и има за цел намаляването на отпадъците, пестенето на енергия, повишаването на обществената информираност по екологични въпроси и подобряването и облагородяването на градската среда. Въведените от нас практики и провежданите събития, като например използването на електронни документи и фактури, отказът от употреба на найлонови торбички, засаждането на дръвчета, проявите с екологична насоченост с деца и ученици и т.н., ще бъдат от полза за всеки и за всички.
Публикувана на 07 Май 2013 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 3791
Настъпването на пролетта е добър повод да продължим да развиваме нашата екологична политика и да ставаме все „по-зелени". Днес ще посрещнем Баба Марта с нова текстилна торбичка, която се отличава със своята здравина и е подходяща за многократна употреба. С нея могат да се пренасят обемни поръчки за превод и различни видове документи и папки.

Текстилът не замърсява околната среда, защото се разгражда по естествен път в природата. Изработените от него продукти се характеризират с дълъг жизнен цикъл и широко приложение поради своята многофункционалност.

От няколко години ние вече използваме в нашата практика торбички от рециклирана хартия. А сега с въвеждането в употреба при изпълнението на обичайните ни работни задачи на торбички от текстил допринасяме за по-чиста природа и за пестене и опазване на нейните ресурси.
Публикувана на 22 Март 2013 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 3996
Агенция за преводи Arte.doc, като активен участник и член на „ЗЕЛЕН КРЪГ" на българските компании още от учредяването му, присъства чрез отговорника си за „Зелена политика" г-жа Бонка Стефанова на най-престижния у нас ЗЕЛЕН ЕКО–ФОРУМ, който се организира за трета поредна година от сп. "Мениджър" и GLOBUL.

Форумът беше открит от столичния кмет Йорданка Фандъкова.
"Искам да благодаря специално на списание "Мениджър", че провежда този изключително авторитетен форум в София. Готови сме да обсъдим на специална среща в Столична община всички предложения и идеи, които излязат от него, за управление на зелените политики в столицата", заяви още столичният кмет.
Публикувана на 05 Юли 2012 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 4747
Хартата призовава колкото може повече представители на българския бизнес да споделят чрез реален принос отговорността за намаляване на негативните ефекти от климатичните промени, работейки за повишаване на енергийната си ефективност, да увеличават своя дял от енергия от възобновяеми източници и да използват своя научноизследователски и развоен потенциал.
Конкретните стъпки, чрез които може да се постигне голямата крачка към едно по-спокойно и сигурно бъдеще, са описани в хартата, която ще бъде публикувана в специалната секция „Зеленият кръг" на уебсайта на сп. „Мениджър".

Участниците във форума призоваха всички компании, които вече са членове на инициативата „Зеленият кръг", родила се след първия екофорум, организиран от списание „Мениджър" и GLOBUL, да подкрепят Хартата. Към нея могат да се присъединят и компании, които все още не са членове на инициативата.

До 5 август тази година документът е отворен за мнения, препоръки и допълнения, които всеки представител на отговорния към природата бизнес у нас, както и всеки българин, съпричастен към темата за устойчиво развитие, може да изпрати на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

„Сигурни сме, че предложените в документа ангажименти ще провокират формулирането на нови ценни идеи не само сред бизнеса, а и сред гражданското общество, тъй като темата за екологията вълнува все по-голяма част от населението", бяха заключителните думи на организаторите.
Публикувана на 05 Юли 2012 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 3633
Агенция за превод и легализация Arte.doc с радост обявява и своето участие в инициативата! Амбицията на "Да изчистим" е всички ЗАЕДНО да направим света по-чист, по-уютен и по-зелен. Присъединяваме се!
Публикувана на 10 Май 2012 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 4029
Световен ден на водата - 22 март, този ден се чества от март 1992 г., когато в Рио де Женейро на Конференцията на Обединените нации, се приема от Генералната асамблея на Обединените нации за такъв.
Агенция за преводи Arte.doc се присъединява към световните инициативи, като обявява Конкурс за детска рисунка, на тема „вода".

Участниците ще бъдат насърчени с пастели, фулмастри, цветни тебешири за следващи творчески изяви, а печелившите – ще получат чаши с надпис „Мисли зелено".

Рисунките могат да се предадат във всяка приемна на Агенцията Arte.doc до 31.03.2012 г., отговорник г-жа Борислава Аврамова, тел:02/9806052.
Ще се организира изложба на 21.04.2012, а най-добрите, ще бъдат качени във фирмения сайт и наградени.
Успех на участниците!
Публикувана на 01 Март 2012 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 3997
Новата инициатива на всички служители е събирането и предаването на излезлите от употреба батерии, които се ползват в офисите ни и предаването им в специализирана фирма за рециклиране.

В изпълнение на горното ние оборудвахме всички офиси на Arte.doc с малки съдове, носещи съответния надпис, предназначени да събират всички изразходени вече батерии, за да могат да бъдат преработени по най- безопасния за природната среда начин.
Публикувана на 07 Февруари 2012 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 4020
Нови инициативи в усилията да опазим природата

Агенция Arte.doc се присъедини към идеята за разделно събиране отпадъците, като оборудва всеки свой офис със специални съдове – кошове, надлежно обозначени с надписи, в които да се събират отпадъците по видове.

Новата инициатива на всички служители на Arte.doc е събирането и предаването на излезлите от употреба батерии, които се ползват в офисите ни и предаването им в специализирана фирма за рециклирането им.

Малки, но ефективни стъпки за опазване на природата

Във връзка с подетите от Arte.doc инициативи, с които се присъединява към идеята да се събират разделно отпадъците, Агенцията реши през месец септември да оборудва всеки свой офис със специални съдове – кошове, надлежно обозначени с надписи, в които да се събират отпадъците по видове – за пластмаса и за хартия. Отпадната хартия, от своя страна, да се разделя на: 1. такава, която може да бъде ползвана още веднъж (от обратната страна) за чернови и 2. за рециклиране.
В сезона на най-многото отпуски Arte.doc възлага на всеки от своите служители в отпуск да се превърне в „ЕКОНАБЛЮДАТЕЛ", да търси, открива и заснема незаконните депа, натрупаните неравномерно боклуци, замърсявания и други неуредици, поставящи природната среда в риск или при неблагоприятни условия. Заснетите материали ще бъдат изпратени до bTv, с което ще се отзовем на техния призив.
Публикувана на 11 Юли 2011 Създадена на 07 Август 2017 Посещения: 4027